понеделник, 5 февруари 2018 г.

Успешно представяне на "Донбаска пролет" в руския център


На 3 февруари 2018 година в Руския културно-информационен център в София се състоя прожекция на филма „Донбаска пролет“. Събитието протече при силен зрителски интерес – присъстваха над 60 души. Филмът се хареса на аудиторията и екипът получи поздравления за своята работа.

По традиция след всяка прожекция се предоставя думата на зрителите, а създателите на филма отговарят на зададените към тях въпроси.

Появи се питане: „Дали телевизиите и по-конкретно БНТ имат готовност да излъчат този филм?“. От страна на филмовия екип няма пречка това да се случи, но засега от главните телевизионни медии не е постъпвало подобно предложение.

Друг въпрос беше отправен относно процеса по създаването на филма: „Дали екипът е имал намерението да заснема кадри извън Донбас в Украйна?“. Такава идея е имало. Политическото състояние в Украйна се характеризира обаче с преследване и насилие спрямо инакомислещи, което засяга както украинските граждани, така и чуждестранните. В този смисъл тази възможност практически е неосъществима.

„А какво е настроените на хората в Донбас?“, попита зрител. Авторката на „Донбаска пролет“ заяви, че духът на населението е висок – местните жители вярват, че техните усилия от началото на войната ги водят към едно по-добро бъдеще. Те гледат на утрешния ден с оптимизъм.

В РКИЦ се получи една приятна филмова вечер. Екипът благодари на зрителите за проявения интерес и подкрепа. Благодарни сме също така на инициаторите за прожекцията – представителите на младежката организация „МОДИКО“ и на Руския център за предоставената възможност и проявеното гостоприемство. 

Прожекциите на филма продължават из страната в различни градове и през февруари. Наш дълг е да не мълчим пред несправедливостите и да се противопоставяме на войната. 

До нови срещи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар